søndag den 9. august 2009

Nissan med på el-bølgen


Nissan har i mange år lavet gode og holdbare biler til forbrugere verden over. Som mange andre bilproducenter, har nissan også ders bud på en ægte elbil og den går under navnet "Leaf", som på dansk betyder "blad". Vi ser her en spændene bil med plads til fem personer, plus bagage. Det er Nissans tanke at den skal opfattes som en ganske normal familiebil, som dække de daglige bohov man nu måtte have. Planen er at Leaf skal udbredes til både USA og Europa, så der er gode muligheder for salg i Danmark.

Selve teknikken er ret overbevisende. Den frontmonterede elmotor yder nemlig hvad der svare til 110hk og har et moment på 280Nm. Med dem kan Leaf skyde en topfart af 140km/t som jo er rigeligt til motorvejskørsel her i Danmark. Dog er den lidt begrænset af rækkevidden, som lander på 160 kilometer. I forhold til hvad vi ellers har set af bud, så er det ikke vildt imponerende. Men i takt med udviklingen så vil dette tal nok blive højere. De 48 lithium-ion-batterier kan på 8 timer lades fuld op fra en almindelig 220v stikkontakt og hvis man har travlt, kan den inbygget quick-charger oplade 80pct på mindre end 30minutter.

Nissan håber at kunne pumpe de første modeller ud på det amerikanske markede allerede fra år 2010. Hvornår vi ser den i europa, er uvist.

Kilde MSN.dk

strøm bil biler litium power in wheel

1 kommentar: